Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Andalusische slakken (caracoles a la andaluza)

Andalusische slakken (caracoles a la andaluza)

Door: ypie1980

  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2011

Ingrediënten 4 personen


500 gr. gekookte wijngaardslakken;
125 gr. serranoham of ander gerookte ham;
4 tomaten;
2 uien;
4 tenen knoflook;
3 el olijfolie;
1 laurierblad;
1 fijngehakte rode peper;
zout;
1 el pittige paprikapoeder;
75 gr amandelen;
gemalen saffraan;
verse koriander ter garnering



Slakken op een andere manier. Ook als tapas geschikt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de slakken uitlekken en snijd de ham in reepjes. hak de amandelen.
Overgiet de tomaten 30 sec. met kokend water en ontvel ze. halveer de tomaten en verwijder de steeltjes en pitjes en hak ze vervolgens fijn. pel en snipper de uien en knoflook.

Bereidingswijze

Verhit olijfolie en bak hierin uien en knoflook. Voeg laurierblad, rode peper en tomaten toe en laat alles 20 min smoren.
bestrooi alles met zout en paprikapoeder en voeg ham toe. smoor het geheel ongeveer 5 min.
voeg slakken, amandelen en safraan toe en smoor alles nog 10 min.
Schep het gerecht in kommetjes en bestrooi met koriander.

Serveertip

Serveren met brood.

Bron

Boek: "Tapas: veelzijdig, typisch Spaans en temperamentvol" en eigen inbreng.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ypie1980
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top