Semifreddo con torrone (italiaanse nougat)
- Italiaans, Nagerecht
- 10-20 min.
Deze semifreddo is heerlijk met Italiaanse nougat (Torrone). Ook lekker, maar niet Italiaans, is semifreddo met Toblerone.
Dit heerlijke gerecht heb ik gegeten op Podere Cerale, een b&b op het platteland van Toscane. Deze en andere authentieke recepten vind je ook op hun website (zie: bron).
De torrone is momenteel verkrijgbaar bij AH in 3 smaken.
Ingrediënten 4 personen
150 gr Torrone of 150 gr Tobleronehalf vanillestokje
30 gr suiker
2 eieren
2,5 dl slagroom
mespuntje zout
Benodigdheden
Keukenmachine
vriezer
Bereidingswijze
Maal de Torrone in een keukenmachine tot grof gruis. In kom eiwitten met mespunt zout opkloppen. In andere kom slagroom kloppen (niet te stijf). Vanillestokje uitschrapen en schraapsel met suiker en eierdooiers kloppen tot je een bleekgeel mengsel hebt. Mix voorzichtig de Torrone door het eigeelmengsel. Torronemengsel voorzichtig door slagroom spatelen en daarna heel luchtig het eiwit erdoor spatelen. Doe dit in een bakje met deksel (neem een of twee rechthoekige bakjes; de semifreddo moet in mooie plakken worden gesneden) en zet het minimaal een halve dag in de vriezer. Circa een kwartier voor opdienen uit de vriezer halen en iets laten ontdooien. Storten op een platte schaal en voorzichtig plakken snijden.
Bron
http://www.poderecerale.com/nl/69/recepten.html
Serveertip
Eventueel opdienen met wat druppels lekkere honing.