Semifreddo con torrone (italiaanse nougat)

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.

Deze semifreddo is heerlijk met Italiaanse nougat (Torrone). Ook lekker, maar niet Italiaans, is semifreddo met Toblerone.
Dit heerlijke gerecht heb ik gegeten op Podere Cerale, een b&b op het platteland van Toscane. Deze en andere authentieke recepten vind je ook op hun website (zie: bron).
De torrone is momenteel verkrijgbaar bij AH in 3 smaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr Torrone of 150 gr Toblerone
half vanillestokje
30 gr suiker
2 eieren
2,5 dl slagroom
mespuntje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Keukenmachine
vriezer

Bereidingswijze

Maal de Torrone in een keukenmachine tot grof gruis. In kom eiwitten met mespunt zout opkloppen. In andere kom slagroom kloppen (niet te stijf). Vanillestokje uitschrapen en schraapsel met suiker en eierdooiers kloppen tot je een bleekgeel mengsel hebt. Mix voorzichtig de Torrone door het eigeelmengsel. Torronemengsel voorzichtig door slagroom spatelen en daarna heel luchtig het eiwit erdoor spatelen. Doe dit in een bakje met deksel (neem een of twee rechthoekige bakjes; de semifreddo moet in mooie plakken worden gesneden) en zet het minimaal een halve dag in de vriezer. Circa een kwartier voor opdienen uit de vriezer halen en iets laten ontdooien. Storten op een platte schaal en voorzichtig plakken snijden.

Bron

http://www.poderecerale.com/nl/69/recepten.html

Serveertip

Eventueel opdienen met wat druppels lekkere honing.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Eveline0039 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten