1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Saus
  6. KIKKERBILLEN IN PROVENCAALSE SAUS

KIKKERBILLEN IN PROVENCAALSE SAUS

Door: jean10

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2011

Ingrediënten




Ontdek meer:

Bereidingswijze


ontdooi de kikkerbillen dep ze droog en bestrooi ze licht met zout en peper
haal ze door de bloem en bak ze op redelijk hoog vuur mooi gaar. haal uit de pan en hou warm in de oven op 130 à 140° C
fruit in het bakvet 3 gehakte sjalotjes of 1 middelgrote ui glazig aan, bak 3 gehakte teentjes knoflook kort mee, blus af met 1 dl. kippenbouillon ( blokje )
voeg 1,5 dl. witte wijn (droge ) toe en laat inkoken tot ± 2 dl.
zeef uit maar druk de smaakstoffen goed uit de ui en knoflook, bind de saus licht met een beetje roux of sago.
voeg een flinke scheut koksroom of Aldi slagroom toe zodat de saus mooi romig en licht van kleur is voeg een lepeltje lichte mosterd toe (niet te veel ) mik er vervolgens een handje Provençaalse kruiden in, neem 1 vleestomaat of 2 gewone plisseer ze (velletje er af ) verwijder de zaadjes en snij klein meng dit door de saus en maak het geheel op smaak met zeezout en witte peper.
DRAPEER DE KIKKER BILLEN op een bord en giet er de saus overheen, maak af met wat gehakte bieslook.
lekker met stokbrood.

Serveertip


TIP: zet op tafel bij elk bord een kommetje gevuld met water met een schijfje citroen erin
want kikkerbillen eet je met de vingers (dus niet samen met de vingers )

NOG EEN TIP: maak de saus van te voren dan heb je tijd om hem lekker op smaak te brengen, en hou hem warm.
(begin dan gewoon de uitjes e.d. aan te fruiten in een beetje olie )
Smakelijk m.jean

Bron

Zelf aaqngepast aan Frans recept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jean10
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top