1. Home
  2. Recepten
  3. Saus
  4. Makreel met groene pepers en hete saus van ellen

Makreel met groene pepers en hete saus van ellen

Door: elleniscooking

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2011

Ingrediënten


8 kimirinoten
2 theel koenjit
1 sereh, in stukken
2 cm laos, geschild en in schijfjes
1 grote makreel, schoongemaakt en afgespoeld in stukken
4 salam blaadjes
4 poeroet blaadjes
10 groene Spaanse pepers, in dunne schuine plakjes
1 blik kokosmelk
Zout
1½ eetl tamarinde
Olie
8 sjalotten, geschild en in stukken
4 tenen knoflook, ontveld.
1 kopje water



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De sjalotten, knoflook, kerimi, sereh, laos en koenjit in een vijzel fijnwrijven tot een pasta. ( of gebruik een keukenmachine).
Marineer de vis in water met tamarinde en zout.

Bak de vis in een wok met ruim olie rondom bruin en bijna gaar en neem ze uit de pan. En giet de olie uit de wok of 2 eetl na.
Bak nu in de olie het kruidenmengsel met de poeroet, salamblaadjes en groene pepers gedurende 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en verhit het mengsel. Leg de vis in de saus en laat op middelhoog vuur bakken gedurende enkele minuten,
Op smaak maken met zout.

Serveren met witte rijst en frisse atjar of zoetzure komkommer schijfjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elleniscooking
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top