Paas cupcake

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2011
  • Paas cupcake

    Paas cupcake

    Paas cupcake

  • Paas cupcake

    Paas cupcake

    Paas cupcake

  • Paas cupcake

    Paas cupcake

    Paas cupcake

  • Paas cupcake

    Paas cupcake

    Paas cupcake

versierde cakejes voor de pasen

Deel dit recept

Ingrediënten 9 personen
Dr. Oetker Pakket voor Kleintje Chocolade taart
100 g boter, zacht
2 eieren
50 ml water
250 ml slagroom
50 ml advocaat
2 el poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-fix
chocoladepaaseitjes (melk, puur, wit)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven:175 °C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 3
Mixer met garden
Cakevormpjes (18 stuks waarvan 9 gele vormpjes)
Spuitzak met stervormig mondje

Baktijd: 20-25 minuten

Voorbereiding

Meng de mix met de boter, eieren en 50 ml water in een kom en klop het met de mixer in de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag.

Zet 9 cakevormpjes op de bakplaat of in een muffinvorm. Vul de cakevormpjes tot 1 cm onder de rand met het beslag. Bak de cakejes middenin de voorverwarmde oven gaar. De cakejes moeten dan veerkrachtig aanvoelen bij het indrukken.

Bereidingswijze

Neem de cakejes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Verwijder de cakevormpjes en doe de cakejes in nieuwe (gele) cakevormpjes.

Leg het zakje chocoglazuur uit het pakket voor Kleintje Chocoladetaart in heet water tot het zacht en vloeibaar is. Doe op elk cakeje wat glazuur en strijk het glad met een (met kokend heet water natgemaakt) mes. Laat het glazuur opdrogen.

Bron

dr oethker

Serveertip

Klop de slagroom stijf met advocaat, poedersuiker en Klop-fix en schep het in een spuitzak met stervormig mondje. Spuit op elk cakeje een mooie toef advocaatroom.
Decoreer elke toef met 3 smaken chocoladepaaseitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten