Schnitzelrolletjes met worst
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 16-02-2011
Ingrediënten 4 personen
1 ui1-2 el boter
250 g linzen
1 groentenbouillonblokje
1/4 knolselderij
2 wortels
1 prei
4 ongepaneerde varkensschnitzels
ca. 4 tl tomatenpuree
3-4 tl mosterd
3 bockworsten (à ca. 100g)
2 el olie
zout en peper
2 el aardappelzetmeel
1/2 bosje peterselie
Benodigdheden
houten prikkersBereidingswijze
Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit de ui.
Was de linzen. Doe de linzen bij de ui en voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat afgedekt ca. 40 min. koken.
Schil en was de knolselderij en de wortels. Was de prei en snijd hem in ringen. Snijd de wortels in plakjes en de knolselderij in blokjes. Voeg de groenten na ca. 20 min. koken toe aan de linzen en kook ze mee.
Dep de schnitzels evt. droog. Halveer ze en bestrijk de schnitzels met de tomatenpuree en de mosterd. Verdeel de bockworsten elk in 3 stukken. rol ieder stuk worst in een stuk schnitzel. Voeg de rest van de worst in plakjes toe aan de linzen en gaar mee. Steek de schnitzelrolletjes vast met een prikker.
Verhit de olie in een grote pan met deksel. Bak de schnitzelrolletjes daarin rondom goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 200 ml heet water toe. Breng het geheel aan de kook en laat afgedekt ca. 5 min. smoren. Bind het met de aardappelzetmeel.
Was de peterselie en hak hem fijn. Breng de linzen op smaak met zout en peper.
Bron
Koken&Genieten
Serveertip
Serveer de schnitzelrolletjes op de linzen en giet het braadvocht erover. Bestrooi met de peterselie.
Lekker met gekookte aardappelen.
Laatste reacties
Dit ga ik zeker gauw eens uitproberen. Bedankt voor het recept en groetjes, Hermien