1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Cappuccino
  5. Cappuccino van langoustines

Cappuccino van langoustines

Door: ronbrug

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-2011

Ingrediënten 6 personen


1 kg. hele langoustines
1 ui, grof gesneden
1 wortel, grof gesneden
1/2 bol knoflook, grof gesneden met vel
1/2 prei (alleen het witte gedeelte)
4 eetlepels tomatenpuree
3 dl witte wijn
10 draadjes saffraan
1 liter kookroom
50 gram boter


Cappuccino van langoustines
Cappuccino van langoustines

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Verwijder kop en staart van de langoustines (NB: houd de staartjes apart).

Bereidingswijze

Zet de langoustinekoppen aan in een grote pan met hete olie, voeg na 2 minuten de ui en de knoflook toe.
-Zet het vuur laag, was en snij de groentes.
-Voeg de tomatenpuree toe aan de langoustines, laat dit 2 minuten staan om de tomatenpuree te ontzuren.
-Voeg nu de groentes toe en laat deze 5 minuten meebakken.
-Blus het geheel af met de witte wijn en laat de wijn inkoken tot de alcohol verdampt is.
-Vul de pan af met water tot alles ruim onder water staat en breng aan de kook.
-Zet het vuur lager als de soep gekookt heeft en laat het geheel 1 uur op laag vuur koken.
-Haal na 1 uur de pan van het vuur en maal met een staafmixer de soep fijn, hierdoor krijgt u de smaak van de langoustines.
-Als de schalen van de langoustines helemaal fijn zijn laat u de soep nog een half uur doorkoken.
-Zeef de soep na ongeveer een half uur door een fijne zeef.
-Zet de pan weer op het vuur en voeg nu de room toe, laat (voor een stevige langoustinesmaak) de soep inkoken tot u ongeveer 3/4 over heeft, proef hierbij regelmatig op sterkte.
-Als de soep de gewenste smaaksterkte heeft, brengt u hem verder op smaak met peper en zout.
-Voeg als laatste de boter toe en schuim met de staafmixer de soep op door de staafmixer van boven naar beneden te bewegen. Hou de staafmixer hierbij net onder de oppervlakte van de pan.
-Schep de soep van onderaf uit de pan in een kopje, voeg vervolgens de schuim vanaf de bovenkant van de pan toe.
De Gastronomiebeleving



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronbrug
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top