Aardbeientiramisu

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2011

Leuke variatie op die eeuwige tiramisu zoals we `m allemaal wel kennen. Heerlijk na een zomerse maaltijd/barbecue en makkelijk te vermenigvuldigen voor grote groepen! Krijg altijd veel complimenten en het ziet er mooi uit! Enne, had ik al gezegd dat het heerlijk smaakt?

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram mascarpone
- 4 eetlepels aardbeienjam
- 500 gram aardbeien
- 1 pak lange vingers
- aardbeienlikeur
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Lage schaal van ongeveer 25 x 25 cm.

Bereidingswijze

1. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.

2. Meng de mascarpone door de slagroom.

3. Roer de aardbeienjam los en meng door het roommengsel.

4. Maak de aardbeien schoon (eerst wassen en daarna pas de kroontjes verwijderen!!!) en snijd de helft van de aardbeien in plakjes en de andere helft doormidden.

5. Bedek een lage schaal (+/- 25 x 25 cm) met de lange vingers en besprenkel deze royaal met de likeur (niet zoveel dat de lange vingers doornat zijn).

6. Schep de helft van het roommengsel over de lange vingers en bedek met de plakjes aardbei.

7. Schep de rest van het roommengsel over de plakjes aardbei en bedek met de halve aardbeien.

8. Zet de schaal afgedekt minimaal een paar uur in de koelkast zodat de likeur goed in de lange vingers kan trekken en ze zachter worden. Het kan eventueel ook de avond tevoren gemaakt worden.

Bron

Het recept is niet van mijzelf maar wel aangepast en aangekleed door mij.

Serveertip

TIP: Als je een alcoholvrije versie wilt maken dan vervang je de aardbeienlikeur door aardbeiendessertsaus.
TIP: Leuk serveren? Bestuif de tiramisu vlak voor het serveren lichtjes met poedersuiker en daarna met een blaadje munt en/of een hele aardbei erop. Ook leuk is een borrelglaasje wodka rood fruit of de aardbeienlikeur ernaast met een mooie prikker erin met een aardbei eraan.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sonjaquaring avatar
sonjaquaring 29-01-2012

ik heb hem gisteren gemaakt en we hebben genoten. super lekker. ik heb alleen diepvries aardbeien gebruikt en het ging heel goed.

jeanine4 avatar
jeanine4 15-02-2011

Note: nu alleen nog even wachten tot die heerlijke Hollandse aardbeien weer in de schappen liggen, jammer he?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten