1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Kwark-kersentaart

Kwark-kersentaart

Door: pwiggers

  • Duits, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-02-2011

Ingrediënten 8 personen


75 gram zachte boter-
100 gram suiker -
2 eieren -
250 gram magere kwark -
200 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou) -
50 gram griesmeel -
2 theelepels citroensap -
1 theelepel geraspte citroenschil -
200 gram verse kersen zonder pit of goed uitgelekte kersen uit een pot -
vet voor de vorm -
bakpapier


Verder heb je nodig


Springvorm 20 cm doorsnede -
bakpapier -
mixer of keukenmachine

Kwark-kersentaart

Super gemakkelijk en super lekker!

Super gemakkelijk en super lekker!

Super gemakkelijk te maken taart en REUZE lekker. Deze komt zeker vaker bij ons op tafel. Ook lekker als je aan de lijn bent, want per stuk plm. 205 kcal, 7 gr Eiwit, 10 gram vet

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorwarmen op 175 graden.
Bodem van de springvorm met bakpapier bekleden.
Zachte boter en suiker met de Mixer goed schuimig kloppen.
Eieren één voor één toevoegen.
Kwark, roomkaas, griesmeel en citroensap en rasp erdoor roeren. Vorm hiermee vullen.

Bereidingswijze

Kersen over het deeg verdelen.
Taart in het midden van de voorverwamde oven plm. 50 - 60 minuten bakken. Tussendoor even kijken of de taart niet te bruin wordt anders afdekken met aluminiumfolie.
Als de taart klaar is even in de oven laten staan met geopende deur tot de taart wat is afgekoeld.

Serveertip

Ook na 2 dagen nog erg lekker!

Bron

Kleine Kuchen - GU Küchenratgeber



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top