Tiramisu met limoncello

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Tiramisu met limoncello

    Tiramisu met limoncello

    Tiramisu met limoncello

Deel dit recept

Ingrediënten
24 lange vingers.250 ml slagroom.250 gram mascarpone.120 gram poedersuiker.80 ml citroensap.80 ml Limoncello.2 citroenen.Om te serveren poedersuiker.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3142,56 kcal
Koolhydraten 270,99 g
Eiwitten 28,33 g
Vetten 196,34 g

Bereidingswijze

1. Meng de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel.

2. Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel.

3. Meng het citroensap met de Limoncello.
4. Maak de tiramisu. In een schaal: leg de helft van de lange vingers op de bodem. Giet de helft van het Limoncellomengsel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers op en giet het overige Limoncellomengsel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone. Indivuele porties: neem zes bordjes en bouw de tiramisu per bord op.

5. Snijd de laatste citroen in hele dunne plakjes. Garneer de tiramisu eventueel met verse munt en poedersuiker. Zet in de koelkast tot het moment van serveren.

Bron

yumi tumy

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

riawes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten