Tapas Zalm met Ei en Mayonaise
- Spaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
150 gram Gerookte Zalm, dun gesneden;10 plakjes Hardgekookte Ei;
2 Hardgekookte Eieren, geraspt;
Zwarte peper, vers uit de molen;
Kleine dotjes Mayonaise;
10 sneetjes Stokbrood, zo vers en knapperig mogelijk;
Cocktailprikkers of Tandenstokers;
Citroensap of Limoensap.
Voorbereiding
Zet liefst eerst alle ingredienten en borden die u gaat gebruiken een uurtje of zo in de koelkast zoadat alles lekker koud is voordat u aan de slag gaat;
Beleg een sneetje stokbrood achtereenvolgens met de zalm en het schijfje hardgekookt ei;
Schep met een lepeltje een toefje geraspt hardgekookt eiwit op het schijfje ei
Bereidingswijze
Naar smaak, een paar druppeltjes citroensap of limoensap over de zalm
Naar smaak, wat versgemalen peper over het ei
Garneer met een dotje mayonaise
Steek er een cocktailprikker in om de boel bij elkaar te houden, het hoort bij de traditie, en het maakt er een echte pincho van
Bron
Bonitas
Serveertip
lekker bij een tapas tafel.Of bij de borrel op een feestje