Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Appel-crumble (glutenvrij)

Appel-crumble (glutenvrij)

Door: sammy69

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-02-2011

Ingrediënten 4 personen


2 stevige appels (b.v. jonagold of goudreinetten)
90 gram rietsuiker (of bruine suiker)
1 theelepel kaneel
(Halve eetlepel custard of maizena met half zakje vanillesuiker)
90 gram witte bloem (bv. DovesFarm)
45 gram harde boter


Verder heb je nodig


Ovenschaal van ongeveer 14 x 20 cm.


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
Meng 30 gram (van de 90 gram) suiker met de kaneel en schep dit door de appelstukjes.
Weeg de 60 gram suiker die over is, samen met de bloem en de boter in een kom.
Snij met een mes net zolang tot de boter in heel kleine stukjes door het meel gemengd is, wrijf er met je vingers een kruimeldeeg van.
Vet de Ovenschaal dun in met b.v. blueband vloeibaar.
Schep de custard door het appelmengsel en verdeel het over de bodem van de ovenschaal.
Kruimeldeeg over de appel strooien en 40 minuten in het midden van de oven op 190 graden bakken.
Apple-crumble smaakt het lekkerst als je het warm/heet opdient met een bolletje vanille en/of kaneel ijs en/of slagroom ernaast.

Bron

Jeandrine Kastelein



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammy69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top