1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Loempia's, zelfgemaakt

Loempia's, zelfgemaakt

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-1999

Ingrediënten


Pak loempiavellen (bij iedere Toko verkrijgbaar)
Bamipakket 500 gr of/en extra prei, witte kool, tauge, pepertje, naar keuze
Eventueel wat gekookte mihoen of Chinese mie
Wat garnalen
Kipfilet 500 gram
Gehakt 300 gram
Knoflook
Vetsin
Ei
(eigenlijk kun je er indien wat je zelf wilt)



Lijkt ingewikkelder dan het is en echt de moeite waard!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kip in hele kleine stukjes snijden evenals alle groenten.
Loempiavellen laten ontdooien.
Eiwit in een schaaltje doen

Bereidingswijze

Kip roerbakken met het gehakt erdoor. Knoflook en vetsin erdoor. Liefhebbers van ketoembar djahe enz. kunnen zich uitleven door ook deze kruiden te gebruiken.
Als dit gaar is groenten erbij en even doorroeren (minuutje, moet niet gaar zijn). Alles in een vergiet doen en goed uit laten lekken. Mie of mihoen erdoor roeren.
Loempiavel voor je leggen met een van de vier punten naar je toe. Ongeveer 2 eetlepels in het midden leggen. Driekwart dichtrollen en nu de linker en rechterpunt naar binnen vouwen en verder dichtrollen (zo kan er nix uit bij het frituren). Met wat eiwit dichtplakken.

Handig om zo een aantal te maken en in te vriezen (niet voor nix zoveel ingrediknten!). Het is namelijk best een werk maar zo heb je er een aantal op voorraad.

De bevroren loempia's bakken in (bij voorkeur (zonnebloem)olie, frietvet gaat eventueel ook).

Serveertip

Eagle chili saus (bij bijna iedere Toko verkrijgbaar), is wel pittig.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van idb


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van idb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top