MonChou taart (glutenvrij)
- Nederlands, Banket
- 20-30 min.
Ingrediënten 12 recipe.people
200 gram (1 rol) Glutafin kaakjes of speculaasjes of liga eerste stap (of neem een mengsel er van)ca. 150 gram roomboter
2 blikken vlaaivulling van Jonker Fris of AH*
200 gram MonChou (2 pakjes)
250 ml. Slagroom
1 zakje klopvast
1 zakje vanillesuiker
100 gram witte basterdsuiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 409,32 kcal |
Koolhydraten | 38,43 g |
Eiwitten | 3,20 g |
Vetten | 26,64 g |
Benodigdheden
Springvorm 24cm ingevet en bodem bekleed met bakpapier.Voorbereiding
Verkruimel de kaakjes in een plastic zak tussen een theedoek met een deegroller of in de keukenmachine.
Smelt de boter.
Roer zoveel boter door de kruimels dat het net "nat" is.
Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel stevig op de bodem van de springvorm.
Laat de bodem goed hard worden in de koelkast.
Bereidingswijze
Klop de slagroom stijf met de klopvast en de vanillesuiker.
Mix de basterdsuiker door de MonChou tot er geen klontjes meer in zitten.
Doe het MonChou mengsel bij de slagroom en mix tot het goed gemengd is.
Schep het MonChou mengsel op de gestolde taartbodem en strijk het glad.
Verdeel de vlaaivulling er over en strijk het glad, laat ook een randje MonChou vrij.
Laat de taart opstijven in de koelkast.
Bron
Jeandrine Kastelein
Serveertip
*tip: neem 2 smaken en verdeel elk over een helft van de taart.