Gluhwein

  • Duits,
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
* 0.5 sinaasappel in schijfjes
* 0.5 citroen in schijfjes
* 1 fles rode wijn
* 4 kruidnagels
* 100 gr suiker
* 1-3 pijpkaneel
* eventueel cointreau en of rum naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij zowel de sinaasappel als de citroen in schijfjes. Wip de pitten eruit.
Verwarm de wijn met het water, de sinaasappel en citroen schijfjes, de kruiden en de suiker, totdat de vloeistof bijna kookt. Laat de drank dan nog 15 minuten op een zacht pitje trekken (niet laten koken). Schenk de glühwein door een zeef in glazen of in aardewerk kommetjes, die eventueel zijn voorverwarmd.

Bron

janneke

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Krientjes avatar
Krientjes

Doorsturen

Home Recepten