1 teentje knoflook
30 g boter
1 kg aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
1,4 dl room
zout
peper
180 g geraspte Comti of Gruyhre
90 g boter in kleine stukjes gesneden
Lekker aardappelgerecht
Verwarm de oven voor op 2000C. Wrijf de bodem en wanden van een zware ovenschaal in met de fijngemaakte knoflook. De bodem en wanden daarna royaal met boter invetten. Gebruik een ovenschaal, waarin u het gerecht ook op tafel kan zetten.
Leg de helft van de aardappelschijfjes in de schaal. Bestrooien met kaas, zout en peper en een deel van de stukjes boter erover verdelen. De overige aardappelschijfjes er netjes bovenop leggen. Bestrooien met de overige kaas, zout, peper en boter.
Schenk de room er langs de zijkant van de schotel bij, rondom de aardappelen.
In het bovenste gedeelte van de oven 30-40 minuten bakken, of tot de aardappelen zacht zijn en de bovenkant mooi bruin is geworden. Meteen opdienen.