Chocolade-cakerol met advocaatcrème

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2011
  • Chocolade-cakerol met advocaatcrème

    Chocolade-cakerol met advocaatcrème

    Chocolade-cakerol met advocaatcrème

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
150 g pure of melkchocolade, in stukjes
2 eetl. water
6 eieren
175 g witte basterdsuiker
3 eetl. bloem
1 eetl. cacaopoeder

voor de vulling:

300 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje slagroomversteviger
5 à 6 eetl. advocaat

voor de garnering:

poedersuiker
chocoladevlokken (broodbeleg)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
bakplaat van ca. 30x30 cm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade samen met het water au bain-marie of in de magnetron op 400 Watt. Laat het daarna ongeveer 15 minuten afkoelen, en roer het chocolademengsel regelmatig door. Doe de eieren en de suiker in een kom en klop 10 minuten totdat het mengsel licht en schuimig is. Blijf kloppen en schep de gesmolten en afgekoelde chocolade er voorzichtig bij. Zeef de bloem en de cacaopoeder boven het chocolademengsel en spatel het erdoor.

Bereidingswijze

Giet dit beslag op de bakplaat en bak de cake 12 minuten in het midden van de oven. Keer de cake op een nieuw (met poedersuiker bestrooid) vel bakpapier op een taartrooster en trek het andere bakpapier er voorzichtig af. Laat de cake bijna helemaal afkoelen. Klop ondertussen de slagroom samen met de vanillesuiker en de slagroomversteviger totdat deze lobbig wordt. Meng de advocaat er lepel voor lepel door. Verdeel de advocaatvulling gelijkmatig over de cake. Rol de cake daarna, met behulp van het bakpapier op. Bestrooi de bovenkant van de rol met poedersuiker en de chocoladevlokken.


Bron

boodschappen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten