1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Apfelstrudel
  6. Apfelstrudel

Apfelstrudel

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2011

Ingrediënten 4 personen


600 gr. appelen (Elstar of Goudrenet
1,5 el.kaneel
40 gr. suiker (rietsuiker met 1 zakje vanillesuiker)
1 ei
1 el. bloem
7 plakjes bladerdeeg



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden C.

Bereidingswijze

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol de vellen bladerdeeg uit tot één grote lap. Schil de appelen en snijd ze in kleine stukjes. Meng de kaneel en de suiker erdoor.
Leg het appelmengsel in het midden op het bladerdeeg en vouw het deeg er in een langwerpige vorm omheen.
Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee.
Bak de apfelstrudel in 20 à 25 min. goudbruin.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Vervang de suiker eens door rietsuiker en voeg een zakje vanillesuiker toe. Dat geeft een extra rijke smaak.

Bron

Dirk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van els553


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van els553
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top