1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Zalm
  6. Zalm met een houten jasje

Zalm met een houten jasje

Door: annieov

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2011

Ingrediënten 2 personen


Gedroogde pruimen
zongedroogde tomaten
+/- 2ons pompoenblokjes
2 uien
1 teen knoflook
een klein chilipepertje
olijfolie
2 zalmfilet met huid
provinciale kruiden
kaneelstokje
2 glaasjes port


Verder heb je nodig


2 vellen cederhout
wok
oven

dichtgebonden houtvel
dichtgebonden houtvel
vulling
vulling
smakelijk eten
smakelijk eten

In de oven zalm bereiden met houtvellen en beperkte toevoegingen leek me een uitdaging om deze zzterdag om te toveren tot een stralende dag

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de houtvellen in handwarm water. Zet er iets op zodat ze onderblijven. Zet de oven op 180 graden om voor te verwarmen.

Bereidingswijze

Doe een laag water in de pan en vervolgens een glaasje port. Het andere glas is voor jou.
Kaneelstok, pruimen, pompoen, tomaten erin en aan de kookbrengen. 10 min. doorkoken en laten staan.
De uien in ringen snijden, de knoflook snipperen, de peper klein breken. In een beetje olijfolie wokken.
De inhoud van het pannetje in een zeef uit laten lekken, het vocht opvangen. De uien uit de wok op een bord schuiven. In de resterende olie de zalm snel aanbraden.
Nu de vellen uit het water halen en afdrogen, de zalm op de vellen leggen en aanvullen met de groenten en de uienringen. Een stukje brood als stoppertje gebruiken. Een asperge of een stukje prei werkt ook. De vellen dichtvouwen en dichtbinden. De vellen een half uur in de oven leggen. Terwijl de oven zijn werk doet de groenten en uienringen terug in de pan met het kookvocht en een lepeltje prov. kruiden en verwarmen. Laat het vocht iets indikken of verdik het iets. Schuif de vellen dicht op een bord. Serveer de groente erbij.

Serveertip

Lekker met rijst of een stokbroodje.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top