Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

    Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

    Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

  • Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

    Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

    Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl.

Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
· 600 gram vastkokende aardappels
· 1 wortel
· 1 rode ui
· 4 teentjes knoflook
· verse rozemarijn, naar smaak
· 1 ei
· 1 bakje champignons
· 2 eetlepels olijfolie
· 2 komkommers
· snufje zout en peper
· 300 ml magere franse kwark
· 4 teentjes knoflook
· 2 stengels bosui
· gemengde sla
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 320,12 kcal
Koolhydraten 39,23 g
Eiwitten 14,19 g
Vetten 9,97 g

Voorbereiding

Voor deze rösti hoef je de aardappels niet te schillen. Borstel ze goed af onder stromend water en kook ze in een ruime pan met water of in een met plastic folie afgedekte schaal in de magnetron. Laat de aardappels half gaar worden. Daarna even wachten totdat de aardappels iets zijn afgekoeld. Nu heb je mooi de tijd om de andere groenten te raspen. Schrap de wortel schoon en rasp deze. Snipper de ui super fijn en pers de knoflook. Snijd de champignons in superkleine stukjes. Pluk de rozemarijn en eventueel andere verse kruiden uit de eigen tuin. Rasp de aardappels en meng de groenten erdoor. Op smaak maken met peper en zout en roer als laatste het ei erdoor heen.

Bereidingswijze

Bak kleine bolletjes goud bruin in een koekenpan met een beetje olie. Beetje platdrukken en voorzichtig omdraaien. Snijd of rasp de komkommers fijn en voer hieraan toe: kwark, knoflook en een snufje zout en peper. Meng er fijngesneden bosui door en laat de smaken even op elkaar inwerken zodat je een échte tzaziki krijgt. Ik heb altijd een bak met slamelange in de koelkast staan.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mathijs_vrieze avatar
mathijs_vrieze

Doorsturen

Home Recepten