1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Witlof met spek en blauwaderkaas geserveerd in pannetje

Witlof met spek en blauwaderkaas geserveerd in pannetje

  • Frans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-02-2011

Ingrediënten 4 personen


1 el olijfolie
75 gr magere spekreepjes
600 gr witlof, in brede repen
Peper en zout
125 gr blauwe aderkaas, verbrokkeld
2 el gedopte walnoten


Verder heb je nodig


Oven


Witlof met spek en blauwaderkaas geserveerd in pannetje
Witlof met spek en blauwaderkaas geserveerd in pannetje

Leuk om dit te maken. Pannetjes verkrijgbaar bij Xenos.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de spekreepjes krokant uit. Voeg de witlof toe en bak al omscheppend in 5 minuten beetgaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de witlof met de spekjes over 4 ovenpannetjes. Bestrooi met de kaas.
Zet de pannetjes (zonder deksel) 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten. Bestrooi met de walnoten.

Bron

Ovenpannetjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top