Daniëlles Kip Tandoori

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2011
  • Daniëlles Kip Tandoori

    Daniëlles Kip Tandoori

    Daniëlles Kip Tandoori

Hoe je een eenvoudig pak Knorr kan omtoveren tot iets heerlijks

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak Kip Tandoori (AH of Knorr)
Extra vierge Olijfolie
600 gram kipfilet in grote blokjes
1 grote ui kleingesneden
5 tenen knoflook fijn gehakt
Sambal oelek
Ketjap
gemberpoeder
citroensap
Rozijnen
Perziken op sap (in stukjes)
Pijnboompitten (3 eetlepels)
Crème fraîche
Champignons
Kroepoek (euroshopper)
Yoghurt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak een Marinade van het zakje in de verpakking, doe er extra veel olijfolie bij 4 eetlepels.
1 eetlepel sambal oelek
3 eetlepels sambal
3 tenen knoflook
Gemberpoeder
1 eetlepel citroensap
Meng de marinade goed door en vermeng het met de kip. Zet het daarna afgedekt weg voor minimaal 20 minuten.(niet in de koelkast)

Vul een groot glas half vol met rozijnen en vul het glas met water. (Zet dit naast de marinade)

Bereidingswijze

Hak de ui in kleine stukjes en bak ze 5 minuten zachtjes tot ze glazig zijn. Doe de 2 tenen knoflook erbij. Hak ondertussen de champignons in 4 delen en doe ze bij de ui/knoflook en bak dit zachtjes 3-4 minuten door tot het mengsel lichtbruin is geworden.

Ondertussen:
Zet de rijst op met de hoeveelheid water dat op de verpakking staat. (zet de keukenwekker erbij)

Doe de kip en marinade bij het mengsel op een hoog vuur en roer dit 2 minuten goed door. Kip NIET gaar laten worden.

Bak de pijnboompitten met een klein beetje olie in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn. (Let op niet laten verbranden)

Maak de saus in de verpakking aan met de aangegeven hoeveelheid warm water . Meng het goed door de kip.

Giet de rozijnen af, en vermeng dit samen met de pijnboompitten, de perziken en crème fraîche bij de saus.

Haal de warme borden uit de oven
Vermeng de saus met de rijst (naar smaak een beetje yoghurt over de saus) en serveer het met de kroepoek.

Serveertip

je geniet langer van het eten als je de borden tegelijkertijd met de rijst voorverwarmd. Zet de borden in de oven op 130 graden en laat ze 20 minuten rustig voorverwarmen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten