Echte stroganoffsaus

  • Russisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2011
  • Echte stroganoffsaus

    Echte stroganoffsaus

    Echte stroganoffsaus

Heerlijke stroganoffsaus zoals je die in een goed restaurant krijgt.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 bakje champions
1 rode paprika
½ groene paprika
2 uien
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel chilipoeder (begin met 1 theelepel, dan proeven of je er qua pittig heid meer in wilt doen.)
Paar druppeltjes worchestershire saus
Paar druppeltjes tabasco
Witte peper, zout
1 eetlepel paprikapoeder
1 rund bouillonblokje
1 teen knoflook
Klein bekertje slagroom
Flinke scheut wodka
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui en paprika fijnsnijden. Champignons in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Uitje fruiten dan paprika even meebakken als laatste de champignons erbij doen. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Dit op half vuur laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
Tomatenpuree, bouillonblokje, knoflook alle kruiden naar smaak toevoegen.
Als laatste zoveel slagroom toevoegen dat de saus een mooi kleurtje krijgt. Alleen snel opwarmen, anders gaat de saus schiften.

Serveertip

Je kunt deze saus een paar uur van tevoren klaarmaken zodat hij alleen opgewarmd hoeft te worden.
Het lekkerst smaakt hij bij een goeie biefstuk!
Erbij gebakken aardappeltjes of patat en een lekkere salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

martien22 avatar
martien22 27-01-2018

Bedoel je met chilipoeder poeder van chilipeper of het mengsel chilipoeder (oregano, komijn en cayennepeper)? Ik gebruik altijd alleen cayennepeper. Met alleen cayennepeper vind ik het heerlijk!!!

marloeshage000 avatar
marloeshage000 25-01-2018

Super lekker!

ankie43 avatar
ankie43 30-12-2016

Voor het eerst gemaakt. Lekker hoor. Fijne jaarwisseling. Ankie..

adeline43 avatar
adeline43 08-05-2014

ik neem je recept mee, bedankt! Groetjes, Adeline

Mjanneke avatar
Mjanneke 07-05-2014

Gelukkig heb ik de tip wat betreft de chili poeder ter harte genomen, een heerlijke saus, zal ik zeker vaker maken, bedankt voor dit recept.:-)

altijdvissen avatar
altijdvissen 12-02-2014

Echt een heerlijk recept, alleen voeg ik de paprikapoeder, knoflook en peper toe als de uitjes tegen het fruiten aan komen en flambeer ik de vodka na het toevoegen van de tomatenpuree. Ook gebruik ik koksroom of (in de supermarkt kookroom) ipv slagroom. Heeft een iets diepere smaak en geen probleem met schiften. Mijn complimenten voor dit recept. Ik gebruik het dan op mijn manier bij veel vlees en/of aardappel recepten. Echt top!

janlourens avatar
janlourens 11-11-2013

Een zilveruitje als garnering doet ook wonderen, geeft net dat kleine zuurtje om het af te maken.

Ludmilka avatar
Ludmilka 18-02-2013

Het is geen russische recept. Het lijkt wel op de italianse keuken. Ik lees de eerste keer dat de stroganoff vlees/saus moet gevuld door paprika, champions, tabasko, chilipoeder, paprikapoeder, bouillonblokje. Of dat een Nederlandse interpritatie??

Smitje1975 avatar
Smitje1975 04-08-2012

Heerlijk recept en neem deze mee is een mooie aanwinst ;) Heerlijke saus geworden bij de ossenhaas puntjes :D

marc0871 avatar
marc0871 22-10-2011

met wat kappertjes en een fijngesneden augurk wordt het nog lekkerder.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten