Het perfecte pizzadeeg
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een zeer lekkere pizzabodem! Probeer ′m uit, en geef je commentaar voor nog meer tips.
Voorbereiding
Hak de knoflook in kleine stukjes.
Bereidingswijze
1. Roer het bloem, zout gist en suiker door elkaar.
2. Scheid de eierdooiers van het eiwit.
3. Roer de eierdooiers door het water.
4. Giet het water/eimengsel bij het beslag en roer alles goed door elkaar
5. Voeg naar smaak de oregano en peper toe.
6. Kneed het beslag 10-15 minuten.
7. Dek het beslag af met huishoudfolie en laat het minimaal een uur rijzen op een warme plaats.
8. Bebloem een deel van het aanrecht en kwak de deegbal erop.
9. Ga lichtjes met de deegroller over het deeg heen.
(Als het goed is is het deeg zeer luchtig, en hoef je amper kracht te zetten.)
11. Bak de pizza ongeveer 20 minuten op 190C.