Banaan-chocosoufflé

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2011
  • Banaan-chocosoufflé

    Banaan-chocosoufflé

    Banaan-chocosoufflé

Een heerlijk valentijn gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g banaan
4 dl melk
150 g suiker
3 eidooiers
50 g bloem
klontje zachte boter
4 eetl. puur cacaopoeder
4 eiwitten
100 g suiker8 soufflévormen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soufflévormen

Voorbereiding

Snijd de banaan in stukken en breng hem met de melk aan de kook. Pureer het mengsel met een staafmixer.
Klop de suiker met de eidooiers en spatel de bloem erdoor. Klop er vervolgens de hete melk door. Verwarm het mengsel tot het iets dikker wordt (niet te lang verwarmen anders worden de eieren gaar).
3 Giet het mengsel over in een bak. Bedek de bak met plasticfolie en laat het afkoelen.

Bereidingswijze

Smeer de soufflévormen in met boter en bestuif ze met cacao.
Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf. Voeg tijdens het kloppen langzaam de suiker toe.
Meng de geklopte eiwitten door het afgekoelde mengsel en stort het direct in de vormpjes.
Bak de soufflés circa 15 minuten in de oven bij 180 oC.
Haal de soufflés uit de oven, strooi er poedersuiker over en serveer ze direct.

Bron

Ramon beuk

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten