1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Tzatziki
  5. Tzatziki

Tzatziki

Door: jonk1711

  • Grieks, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-02-2011

Ingrediënten


Griekse Yoghurt (1 ltr emmer bij de Lidl), Komkommer 12 á 15 cm, knoflook ( 4 tot 6 tenen ), verse mint 9 2 eetlepels ), rode wijn azijn ( 1/4 kopje), ouzo ( flinke scheut ), zeezout en peper naar smaak


Verder heb je nodig


Schaal, keukenmes, knoflookpers, schone panty

tzatziki

saus

saus

Traditionele saus uit de Grieksekeuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Komkommer zaadvrij maken, mint superfijn hakken,
knoflook persen

Bereidingswijze

Rasp de komkommer en doe die in de panty. Knijp hem vervolgens uit zodat er bijna geen vocht meer uit komt.Doe vervolgens de yoghurt in een schaal en doe daar de overige ingrediënten in. Roer dit goed doorelkaar en doe het terug in het emmertje. Sluit de emmer met de deksel en laat hem vervolgens, minimaal, 1 dag in de koelkast staan. Hoe langer hoe beter

Serveertip

Heerlijk als mezes met een stukje brood of bij vlees gerechten

Bron

Grieksekeuken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jonk1711
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top