Tagliatelle met spinazie en gamba`s

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2011
  • Tagliatelle met spinazie en gamba`s

    Tagliatelle met spinazie en gamba`s

    Tagliatelle met spinazie en gamba`s

  • Tagliatelle met spinazie en gamba`s

    Tagliatelle met spinazie en gamba`s

    Tagliatelle met spinazie en gamba`s

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Mathijs Vrieze Gezond en prijsbewust koken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 800 gram verse spinazie
• 1 rode ui
• 150 gram oesterzwammen
• 300 gram tagliatelle
• 8 gamba`s
• 12 groene olijven zonder pit
• 4 takjes verse oregano
• 100 gram gorgonzola
• 2 eetl. olijfolie
• snufje peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Al deze uitgesproken smaken heb ik samengebundeld in deze ongekend heerlijke combinatie. Zet een hoge grote pan met water op het vuur om de pasta straks in te koken. Was de spinazie twee keer in ruim koud water zodat er geen zand achterblijft. De spinazie goed uit laten lekken en op een theedoek laten drogen.

Snijd de rode ui in partjes en scheur de oesterzwammen in gelijke stukken. Pel de gamba`s, maar laat de staartjes eraan zitten, dat ziet er mooi uit. Snijd ze vanaf de rug een stukje in, zodat er meer smaak vrij komt. Nu kun je ook het darmkanaaltje verwijderen.

Bereidingswijze

Kook nu de pasta al dente en giet de tagliatelle met water en al in een vergiet. De pan kan terug op het vuur en laat `m goed heet worden zodat de druppeltjes water verdampen. Nu kun je de olijfolie in de pan doen en bak je de rode ui met de oesterzwammen kort goudbruin.

Voeg de spinazie toe en roer regelmatig. Als de spinazie voor de helft gaar is, voeg je de pasta toe om het nog even twee minuutjes mee te verwarmen.

Intussen bak je in een koekenpan de gamba`s tot ze bijna gaar zijn in een drupje olijfolie. Zonder het vocht mee te scheppen verdeel je nu de pasta over de borden.

Garneer met verse oregano, olijven, stukjes gorgonzola en tot slot de gamba`s. Maak op smaak met een snufje zout en grove peper uit de molen. Hatseflats lekker!

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Mathijs Vrieze `Gezond en prijsbewust koken`.

Serveertip

Variatietip: vervang de gorgonzola, olijven en gamba`s door crème fraîche, tomaat en kip.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

atlanta156 avatar
atlanta156 20-10-2014

Afgelopen zaterdag bereidt, was goed gelukt en erg lekker. Wel een kleine wijziging aangebracht, bij de bereiding van de gamba's knoflook en verse gember toegevoegd.

tineke16 avatar
tineke16 16-07-2011

Lijkt me heerlijk, ga het vanavond uit proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten