Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Spinazie
  6. Tagliatelle met spinazie en gamba`s

Tagliatelle met spinazie en gamba`s

Door: mathijs_vrieze

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2011

Ingrediënten 4 personen


• 800 gram verse spinazie
• 1 rode ui
• 150 gram oesterzwammen
• 300 gram tagliatelle
• 8 gamba`s
• 12 groene olijven zonder pit
• 4 takjes verse oregano
• 100 gram gorgonzola
• 2 eetl. olijfolie
• snufje peper en zout


Tagliatelle met spinazie en gamba's
Tagliatelle met spinazie en gamba's
Tagliatelle met spinazie en gamba`s
Tagliatelle met spinazie en gamba`s
Tagliatelle met spinazie en gamba`s
Tagliatelle met spinazie en gamba`s

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Mathijs Vrieze Gezond en prijsbewust koken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Al deze uitgesproken smaken heb ik samengebundeld in deze ongekend heerlijke combinatie. Zet een hoge grote pan met water op het vuur om de pasta straks in te koken. Was de spinazie twee keer in ruim koud water zodat er geen zand achterblijft. De spinazie goed uit laten lekken en op een theedoek laten drogen.

Snijd de rode ui in partjes en scheur de oesterzwammen in gelijke stukken. Pel de gamba`s, maar laat de staartjes eraan zitten, dat ziet er mooi uit. Snijd ze vanaf de rug een stukje in, zodat er meer smaak vrij komt. Nu kun je ook het darmkanaaltje verwijderen.

Bereidingswijze

Kook nu de pasta al dente en giet de tagliatelle met water en al in een vergiet. De pan kan terug op het vuur en laat `m goed heet worden zodat de druppeltjes water verdampen. Nu kun je de olijfolie in de pan doen en bak je de rode ui met de oesterzwammen kort goudbruin.

Voeg de spinazie toe en roer regelmatig. Als de spinazie voor de helft gaar is, voeg je de pasta toe om het nog even twee minuutjes mee te verwarmen.

Intussen bak je in een Koekenpan de gamba`s tot ze bijna gaar zijn in een drupje olijfolie. Zonder het vocht mee te scheppen verdeel je nu de pasta over de borden.

Garneer met verse oregano, olijven, stukjes gorgonzola en tot slot de gamba`s. Maak op smaak met een snufje zout en grove peper uit de molen. Hatseflats lekker!

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Mathijs Vrieze `Gezond en prijsbewust koken`.

Serveertip

Variatietip: vervang de gorgonzola, olijven en gamba`s door crème fraîche, tomaat en kip.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathijs_vrieze
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top