1. Home
  2. Recepten
  3. Zalm
  4. Mostedsoep met gerookte zalm

Mostedsoep met gerookte zalm

  •  , Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2011

Ingrediënten 4 personen


2 et grove mosterd
5 dl kippenbouillon
1 dl melk
200 gr geraspte parrano kaas
2 el maizena
2 bosuitjes
200 gr warm gerookte zalm



Het is echt de moeite waard om eens te proberen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borden of soep kommen in de oven voor verwarmen.

Bereidingswijze

Ontzuur de mosterd door deze eerst te verwarmen in een "droge" pan gedurende 3 minuten. Alle zuren verdwijnen dan en de smaak van de mosterd wordt intenser.
Schenk de bouillon samen met de melk bij de mosterd.
Roer er een beetje geraspte kaas bij en voeg als dit in de soep is opgenomen langzaam de rest bij zodat het een gladde massa wordt.
Roer de maizena los met wat water en schenk deze bij de vloeistof zodat deze iets gaat binden.
Laat de soep beslist niet meer koken en breng deze met versgemalen peper op smaak.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en de gerookte zalm in reepjes of blokjes.
Serveer de soep in voorverwarmde borden met in het midden de bosuiringetes en de zalm

Bron

Uit het ad van de dagrecepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Frans2010


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Frans2010
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top