Chili sin carne
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Low budget vegetarisch gerecht
p.p. 460 kcal. Prijs: 1,95 p.p.
Ingrediënten 4 recipe.people
3 el olijfolie2 uien, gesnipperd
2 tl chilipoeder
2 tl gemalen komijn
1 zak paprikamix (3 stuks; groen, rood en geel), in stukjes
2 blikken chilibonen of bruine bonen (400 gr)
1 avocado, in blokjes
150 g jong belegen kaas, geraspt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 528,05 kcal |
Koolhydraten | 39,16 g |
Eiwitten | 27,03 g |
Vetten | 24,94 g |
Benodigdheden
Oven, ovenschaal, Hapjes/koeken/wokpanVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd alle groenten zoals hierboven aangegeven staan in stukjes
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan. Fruit de ui 3 min. Voeg het chilipoeder en de komijn toe en fruit 2 min mee.
Voeg de paprika en de inhoud van de blikken (chili)bonen, inclusief vocht, toe. Laat 10 min garen en breng op smaak met peper en zout
Doe de chili sin carne in de ovenschaal en verdeel de avocado erover.
Bestrooi de kaas en zet 10 min in de oven.
Bron
Allerhande AH
Serveertip
De chili is ook lekker met rijst of tortilla′s. Of vul taco′s er mee.