Risotto uit de oven met kastanjechampignons

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2011
  • Risotto uit de oven met kastanjechampignons

    Risotto uit de oven met kastanjechampignons

    Risotto uit de oven met kastanjechampignons

  • Risotto uit de oven met kastanjechampignons

    Risotto uit de oven met kastanjechampignons

    Risotto uit de oven met kastanjechampignons

Lekker en gemakkelijk. Risotto helemaal gemaakt in de oven.
Alleen de uien en de champignons worden voorgebakken. Super gemakkelijk als je visite krijgt. Wij vonden het erg lekker. Smaakt iets anders dan wanneer je risotto in de pan maakt, maar ook heel goed.
(Ik heb zelf nog een paar druppels truffelolie toegevoegd - heerlijk!)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 theelepel gedroogde rozemarijn of de fijngehakte blaadjes van 2 takjes verse rozemarijn -
boter voor het invetten van de schaal -
200 gram risotto rijst
4 dl groentebouillon (van tabletten)-
100 ml droge witte wijn -
zout, peper -
2 uien -
100 g kastanje champignons -
2 eetlepels olie -
50 gram Parmezaanse kaas (stukje)
(eventueel een paar druppel truffelolie )
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 349,05 kcal
Koolhydraten 43,02 g
Eiwitten 8,97 g
Vetten 12,99 g
Benodigdheden
Ovenschaal (30 x 20 cm)
aluminiumfolie

Voorbereiding

Ovenschaal invetten. Rijst in de schaal doen.
Uien pellen en snipperen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Parmezaanse kaas raspen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Olie verhitten in koekenpan en hierin eerst de ui glazig bakken en dan de champignons even meebakken. Dit door de rijst roeren.
Bouillon verwarmen. Samen met de wijn, rozemarijn en eventueel wat zout en peper over de rijst gieten.
Vorm afdekken met aluminiumfolie en in het midden van de oven plm. 30 - 35 minuten laten garen.
Daarna controleren of de rijst gaar is.
Bestrooien met Parmezaanse kaas en nog 10 minuten in de oven zetten.

Bron

Essen und Trinken

Serveertip

Heerlijk met een lekkere salade of sperziebonen. Ook stukjes gebakken kipfilet na afloop door de rijst is erg lekker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 21-09-2020

Hoi Petra, dit is mijn ook al enkele keren opgevallen. Als je een nieuw recept plaatst wordt het recept toch opgeslagen, ook al vul je geen tags in. Groetjes Lidy

pwiggers avatar
pwiggers 19-09-2020

Vreemde tags ook bij dit recept. Klopt toch niet Smulweb?

pwiggers avatar
pwiggers 30-11-2017

Klopt Jeannette, ik maak vaak deze risotto als ik gasten heb. Normaal moet je bij risotto erbij blijven en deze gaat gewoon in de oven. Als je je goed aam het recept houdt heb je een heerlijke risotto. Dank je wel voor je leuke reactie. Groetjes Petra

vakantie123 avatar
vakantie123 29-11-2017

Deze risotto is echt heerlijk en makkelijk klaar te maken, de oven doet het werk.Ik heb nog een klein gesneden kipfilet toegevoegd, deze even laten marineren in ketjap,knoflook en wat sambal, maakt het net iets pittiger.Dit recept is een blijvertje hier hoor. Jeannette

GerbilMiranda avatar
GerbilMiranda 03-04-2013

Met wat aanpassingen vast ook heel goed in een stoomoven te bereiden, ga ik proberen! Bedankt voor dit recept, Groetjes, Miranda

alidada avatar
alidada 21-03-2013

Ik heb net vanavond een citroen risotto gegeten maar dit lijkt mij ook lekker. Ga het beslist een keer proberen. Groetjes, Louise

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 15-12-2012

Petra, Ik ben altijd wat huiverig geweest om een Risotto te maken, veel werk en moeilijk dacht ik, toen zag ik dit recept en vroeg me af "kan dit wel een Risotto uit de Oven?" Eerst heb ik heb oop de proef gemaakt en Richard en ik vonden het heerlijk en zooooooo gemakkelijk dus heb ik het gisteren nog eens gemaakt met Osso Buco voor een dineetje met mijn schoonzus en schoonbroer. Wij hebben lekker gesmuld er waren maar een paar kruimeltjes over. Bedankt voor dit lekkere recept. Groetjes, Margrit

pwiggers avatar
pwiggers 07-05-2012

N.a.v. opmerking JieJie: 200 gram risottorijst is echt voldoende voor 4 personen. Zie reactie van susan56.

susan56 avatar
susan56 30-04-2012

Hallo Petra, ik heb gisterenavond de risotto gemaakt, het was heerlijk, toen ik de eerste keer in de ovenschaal keek dacht ik, dat komt niet goed, het was nog zo nat ,maar na 15 minuutjes was het helemaal goed, ik heb gewoon het recept gevolgd voor 4 personen , we aten het met z`n tweetjes maar hadden natuurlijk ruim voldoende, ook voor 4 was het goed geweest, we aten er kip en gegrilde groenten bij, deze ga ik zeker vaker maken en ook leuk om te experimenteren met andere groenten erdoor. Makkelijker recept voor risotto kan je niet hebben en het smaakt heerlijk. groetjes Susan

JieJie avatar
JieJie 09-04-2012

Hoi Petra! Is 50g rijst per persoon niet te weinig? Met gewone rijst kan mijn vriend wel 200g op. Of is risotto rijst meer vullend? Groetjes, Jie Jie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten