1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Roze koeken
  6. Risotto uit de oven met kastanjechampignons

Risotto uit de oven met kastanjechampignons

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2011

Ingrediënten 4 personen


1 theelepel gedroogde rozemarijn of de fijngehakte blaadjes van 2 takjes verse rozemarijn -
boter voor het invetten van de schaal -
200 gram risotto rijst
4 dl groentebouillon (van tabletten)-
100 ml droge witte wijn -
zout, peper -
2 uien -
100 g kastanje champignons -
2 eetlepels olie -
50 gram Parmezaanse kaas (stukje)
(eventueel een paar druppel truffelolie )


Verder heb je nodig


Ovenschaal (30 x 20 cm)
aluminiumfolie


Ovenrisotto

Alles tegelijk in de schaal en dan in de oven

Alles tegelijk in de schaal en dan in de oven
Ovenrisotto

Wat een heerlijke geuren komen er af!

Wat een heerlijke geuren komen er af!

Lekker en gemakkelijk. Risotto helemaal gemaakt in de oven.
Alleen de uien en de champignons worden voorgebakken. Super gemakkelijk als je visite krijgt. Wij vonden het erg lekker. Smaakt iets anders dan wanneer je risotto in de pan maakt, maar ook heel goed.
(Ik heb zelf nog een paar druppels truffelolie toegevoegd - heerlijk!)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ovenschaal invetten. Rijst in de schaal doen.
Uien pellen en snipperen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Parmezaanse kaas raspen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Olie verhitten in koekenpan en hierin eerst de ui glazig bakken en dan de champignons even meebakken. Dit door de rijst roeren.
Bouillon verwarmen. Samen met de wijn, rozemarijn en eventueel wat zout en peper over de rijst gieten.
Vorm afdekken met aluminiumfolie en in het midden van de oven plm. 30 - 35 minuten laten garen.
Daarna controleren of de rijst gaar is.
Bestrooien met Parmezaanse kaas en nog 10 minuten in de oven zetten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk met een lekkere salade of sperziebonen. Ook stukjes gebakken kipfilet na afloop door de rijst is erg lekker.

Bron

Essen und Trinken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top