Aziatische kipbaguettes

  • Aziatisch, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-02-2011
  • Aziatische kipbaguettes

    Aziatische kipbaguettes

    Aziatische kipbaguettes

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 g mayonaise
2 el ingelegde gemberplakjes*, gehakt
2 tl wasabipasta*
1 el lichte sojasaus
400 g gare, in stukjes gescheurde kip
of kalkoen
2 el grof gehakte korianderblaadjes
2 dunne stokbroodjes of 1 baguette
50 g gemengde jonge slablaadjes**
1/2 kleine rode ui, in dunne halve ringen
handvol peultjesscheuten***
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de mayonaise, ingelegde gember, wasabi en sojasaus in een kom en meng met een vork. Schep de kip en de gehakte koriander door tweederde van de mayonaise.

Halveer de stokbroodjes of de baguette in de lengte, bestrijk de onderste helft met de rest van het mayonaisemengsel en leg er de slablaadjes op. Beleg met het kalkoenmengsel en de ui en eindig met de scheuten. Leg er de bovenste broodhelft op, halveer eventueel.

* Ingelegde gember en wasabipasta zijn verkrijgbaar bij Aziatische winkels en goed gesorteerde supermarkten.

** Gemengde jonge slasoorten zijn verkrijgbaar in zakjes bij de supermarkt.

*** In plaats van peultjesscheuten kun je ook een andere kerssoort nemen, zoals bijvoorbeeld tuinkers of shiso-kers.

Bron

http://www.josluyendijk.nl/Delicious/Recepten/Dlc102a.html

Serveertip

Wasabi is een inheemse Japanse plant die verwant is aan de waterkers - hoewel vaak gedacht wordt dat het een mierikswortel is. Ze groeit alleen in velden omringd door water en is moeilijk te kweken. De wortels van de plant worden traditioneel in een pasta geraspt en samen met sojasaus en gember bij sushi geserveerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten