Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Aziatische kipbaguettes

Aziatische kipbaguettes

Door: onceinalifetime

  • Aziatisch, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-02-2011

Ingrediënten 2 personen


150 g mayonaise
2 el ingelegde gemberplakjes*, gehakt
2 tl wasabipasta*
1 el lichte sojasaus
400 g gare, in stukjes gescheurde kip
of kalkoen
2 el grof gehakte korianderblaadjes
2 dunne stokbroodjes of 1 baguette
50 g gemengde jonge slablaadjes**
1/2 kleine rode ui, in dunne halve ringen
handvol peultjesscheuten***


Aziatische kipbaguettes

http://tasteofmatisse.web-log.nl/

http://tasteofmatisse.web-log.nl/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de mayonaise, ingelegde gember, wasabi en sojasaus in een kom en meng met een vork. Schep de kip en de gehakte koriander door tweederde van de mayonaise.

Halveer de stokbroodjes of de baguette in de lengte, bestrijk de onderste helft[en] met de rest van het mayonaisemengsel en leg er de slablaadjes op. Beleg met het kalkoenmengsel en de ui en eindig met de scheuten. Leg er de bovenste broodhelft op, halveer eventueel.

* Ingelegde gember en wasabipasta zijn verkrijgbaar bij Aziatische winkels en goed gesorteerde supermarkten.

** Gemengde jonge slasoorten zijn verkrijgbaar in zakjes bij de supermarkt.

*** In plaats van peultjesscheuten kun je ook een andere kerssoort nemen, zoals bijvoorbeeld tuinkers of shiso-kers.

Serveertip

Wasabi is een inheemse Japanse plant die verwant is aan de waterkers - hoewel vaak gedacht wordt dat het een mierikswortel is. Ze groeit alleen in velden omringd door water en is moeilijk te kweken. De wortels van de plant worden traditioneel in een pasta geraspt en samen met sojasaus en gember bij sushi geserveerd.

Bron

Http://www.josluyendijk.nl/Delicious/Recepten/Dlc102a.html



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van onceinalifetime
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top