Tsjechische aardappelsoep

  • Tsjechisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2011

Traditioneel tsjechisch recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr. groente (peen, selderij en wortelpeterselie),
1,5 l. water,
3 lepels boter,
1 ui,
kopje room,
2 eidooiers,
verse groene peterselie,
wat zout en gemalen peper naar smaak.
500 gram aardappels
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

n.b. In Tsjechie gebruiken ze vaak een soort reuzel ipv boter. Ik gebruik gewone boter.

Bereidingswijze

De groente snijden we in fijne reepjes en laten we even in de boter bakken.
We voegen de fijn gesneden ui toe en laten alles nog even bakken.
1,5 liter water toevoegen, zout en peper naar smaak en alles aan de kook brengen.
De schoongemaakte aardappels in kleine blokjes snijden en in de soep gaar laten koken.
Voor het opdienen de eierdooiers in de room loskloppen en in de soep doen. De soep niet meer laten koken.
Bij het serveren gaat de fijngehakte groene peterselie er overheen

Bron

navraag bij tsjechisch forum

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten