Tsjechische aardappelsoep
- Tsjechisch, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-02-2011
Traditioneel tsjechisch recept.
Ingrediënten 4 personen
300 gr. groente (peen, selderij en wortelpeterselie),1,5 l. water,
3 lepels boter,
1 ui,
kopje room,
2 eidooiers,
verse groene peterselie,
wat zout en gemalen peper naar smaak.
500 gram aardappels
Voorbereiding
n.b. In Tsjechie gebruiken ze vaak een soort reuzel ipv boter. Ik gebruik gewone boter.
Bereidingswijze
De groente snijden we in fijne reepjes en laten we even in de boter bakken.
We voegen de fijn gesneden ui toe en laten alles nog even bakken.
1,5 liter water toevoegen, zout en peper naar smaak en alles aan de kook brengen.
De schoongemaakte aardappels in kleine blokjes snijden en in de soep gaar laten koken.
Voor het opdienen de eierdooiers in de room loskloppen en in de soep doen. De soep niet meer laten koken.
Bij het serveren gaat de fijngehakte groene peterselie er overheen
Bron
navraag bij tsjechisch forum
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties