Aardpeer, feta en swiss chard taart van ottolenghi
- Internationaal, Vegetarisch
- 60-120 min.
Hartige taart uit de Libanese / MO keuken met een aromatische combinatie van topinambur (aardpeer, een aardappelsoort met een verfijnd aroma) en swiss chard (snijbiet, slasoort met rode steeltjes). Het recept komt uit het bekende Ottolenghi restaurant uit London.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175C. Beboter een bakvorm, en doe het deeg erin. Bedek met bakpapier en vul met bonen of kikkerwten oid. Bak gedurende 20 minuten, haal de vulling eruit en bak nog 10 minuten door tot de onderkant gaar is.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Kook intussen de aardpeer in water met wat zout bijna gaar in plm 5 minuten. Giet af en laat afkoelen.
Verwarm de olie, en laat de snijbieten met de rozemarijn op matig vuur slinken. Duurt ongeveer 10 minuten, ga door tot het totaal geslonken is.
Voeg dan het citroensap en de knoflook toe.
Klop de eieren met de slagroom en creme fraiche en voeg wat peper en zout toe.
Bereiding:
Verdeel de aardpeer, feta en swiss chard over de taartbodem.
Schenk het ei/room mengsel erover, dek af met aluminiumfolie en laat 40 minuten in de oven bakken.
Haal het folie eraf en ga door tot het ei/roommengsel helemaal gezet is.
Laat licht afkoelen voor serveren.
Bron
licht gewijzigde versie van Ottolenghi