1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Chili kip met cashew noten.

Chili kip met cashew noten.

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-02-2011

Ingrediënten 2 personen


2EL arachide olie, 350gram scharrel kip filet, 100 gram cashew noten, 3 lente uitjes, halve TL chinese 5 spices poeder, 1 TL Schechuan pepers, 1TL chilibonen saus, 3 lentje uitjes, 1 rawit, 2 plakjes snelkokende eiermie (2 plakjes is ongeveer 120-130 gram mie), 1 TL maizena, 1 EL water. )plus veel water om eiermie te koken, 1TL Lichte soja saus (pearl river bridge), 1EL Shaoxing rijstewijn.


Verder heb je nodig


Carbon stalen wok, snijplank, chinees koksmes, kommetje om te marineren, wokspatel, maatlepels, kookpan om noodles te koken.

Chili kip met cashew noten.
Chili kip met cashew noten.

Dit is een super lekker recept van Ching He Huang. Ik heb het zelf iets aangepast door er eiermie doorheen te doen maar je kan ook rijst nemen en dat los serveren als je dat lekkerder vind.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de kip in blokjes, verwijder de scherpe stekels van de Shechuan pepers, snijd de bosuitjes schuin in plakjes, hak de rawits in kleine ringetjes.

Vul een kommetje met 1 TL maizena en 1 EL water mix het goed door elkaar en meng de kip er doorheen. Bestrooi het geheel met een halve TL 5 spices poeder. Zet een ander kommetje klaar met de lichte soja saus en de rijstewijn alvast door elkaar gemixt.
kook alvast de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bereidingswijze

Zet een wok op hoog vuur met 2EL arachide olie. Wok de chilibonen pasta, de stukjes rawit en de schechuan pepers een halve minuut mee, doe dan de kip in de wok en gooi na een halve minuut de lichte soja saus en rijstewijn in de wok erbij en wok dit geheel enkele minuten mee totdat de kip bijna gaar is. Voeg op het laast de lente uitjes en de cashew noten toe en wok nog een minuutje mee en draai het vuur dan laag.

Als laaste wok de eiermie nog een minuutje mee op laag vuur.

Serveertip

Serveer in een kommetje met eetstokjes.

Bron

Kookboek van Ching He Huang



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tokofreak


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tokofreak
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top