1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gevulde kipfilet met champignonsaus

Gevulde kipfilet met champignonsaus

Door: Krientjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-02-2011

Ingrediënten 6 personen


* 6 kipfilet
* 250 gr kastanjechampignons
* 1 grote ui
* 1 teen knoflook
* 2 sneetjes casinobrood
* 3 blaadjes gedroogde salie
* 40 gr boter
* 200 gr mager rookspek
* 1 dl kippenbouillon
* naar smaak zout en vers gemalen peper
* 1 glas witte port of witte wijn
* 2 dl kookroom



Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilets met een vlijmscherp mes zo in dat ze gevuld kunnen worden. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd het brood zonder de korst in piepkleine blokjes. Snipper de verse salie. Verhit de boter in een Koekenpan. Bak de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn. Voeg de champignons, de ui, de knoflook en de salie toe en laat bakken tot het vrijgekomen vocht bijna is verdampt. Blus af met de bouillon, laat nog kort koken, breng op smaak met wat zout en peper en verdeel het mengsel in twee gelijke delen. Het ene deel wordt voor de saus gebruikt en het andere voor de vulling. Meng de broodblokjes door het deel voor de vulling en zet in de koelkast. Bestrijk 6 velletjes aluminiumfolie met wat boter. Verdeel de champignonvulling over de kipfilets en rol ze strak in de folie. Leg ze tot gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de foliepakketjes op kamertemperatuur komen, leg ze naast elkaar in een passende Ovenschaal en zet ze 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna nog 10 minuten rusten voor ze worden uitgepakt. Maak intussen de saus. Verhit het gereserveerde champignonmengsel met de port of de wijn en de kookroom. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Verdeel de in schuine plakken gesneden kipfilets over de borden en schep er de saus over. Lekker met aardappelpuree en groenten naar keuze.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top