Glutenvrije en suikervrije cupcake

  • Nederlands, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-02-2011

Lekkere gluten en suikervrije cake!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
100 gram roomboter (of plantenmagarine)
80 gram fructose
2 eieren
120 gram rijstmeel
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Boter smelten

Bereidingswijze

Boter, fructose en eieren door elkaar mengen.
Daarna de rijstmeel, wijnsteenbakpoeder en zout toevoegen, goed doorroeren. Als het een klont word ipv dikke prut, wat sojamelk toevoegen.
De cupcakejes 3/4 vullen (genoeg voor 6 cakejes)
45 min op 150 graden afbakken

Bron

Collega

Serveertip

Ipv met appel en rozijnen en rum is het ook heel lekker met ontpitte kersen, kokos en grand marnier (die je dan aan het einde door het beslag roert ipv in de vorm legt), of met (ongezouten!) noten en tia maria of met wat je in huis hebt. Je kunt ook de helft van het beslag in een cakevorm doen, de andere helft mengen met een prutje van een scheutje (alternatieve)melk met een eetlepel cacao en die ook in de vorm doen (marmercake)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten