1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Terrine met sardines

Terrine met sardines

Door: henny_b_b

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-05-1999

Ingrediënten 6 personen


1 kg sardines
750 g vastkokende aardappels
8 blaadjes laurier
4 el olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Ingevette ovenschaal van ca. 1 1/2 l inhoud
aluminiumfolie


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uit sardines graten verwijderen, sardines wassen en droogdeppen. Aardappels schillen en in hele dunne schijfjes snijden.
Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereidingswijze

3 Blaadjes laurier in ovenschaal leggen. Daarop laag aardappelschijfjes (ca. 3 laagjes dik) leggen, deze iets met olie besprenkelen en met zout en peper bestrooien. Hierop laag sardines leggen en deze met zout en peper bestrooien en 1 laurierblaadje erboven verkruimelen. Handelingen herhalen. Eindigen met laag aardappel met olie, zout en peper. Rest van laurier erboven verkruimelen. Stuk aluminiumfolie met olie bestrijken en terrine ermee afdekken, geoliede kant naar onder. Terrine in midden van oven ca. 1 uur bakken. Terrine uit oven laten afkoelen. Afgekoelde terrine afdekken met plankje of bord dat precies in de terrine past. Met gevuld conservenblik verzwaren en 1 nacht in koelkast zetten.

Serveertip

Terrine op kamertemperatuur serveren met kleine blokjes tomaat en een groene salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top