Aardappel en groenten ovenschotel

  • Mediterraan, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Aardappel en groenten ovenschotel

    Aardappel en groenten ovenschotel

    Aardappel en groenten ovenschotel

  • Aardappel en groenten ovenschotel

    Aardappel en groenten ovenschotel

    Aardappel en groenten ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
* 1/2 kg vastkokende aardappelen
* 1 aubergine
* 1 courgette
* 2 (/ 2 dl) tomaten (/ forse tomatensaus)
* 1 ui
* 1/2 citroen
* 2 bollen mozzarella
* 60 g parmezaanse kaas
* 1 kl tijmtakjes
* 2 teentjes knoflook
* zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 415,23 kcal
Koolhydraten 38,36 g
Eiwitten 23,24 g
Vetten 16,64 g

Bereidingswijze

- Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer één centimeter en besprenkel ze met wat citroensap.
- Kook de ongeschilde aardappelen gaar in licht gezouten water, en snijd eveneens in plakjes.
- Dompel de tomaten in kokend water, verwijder het vel en snijd ze in plakjes.
- Hak de ui en knoflook fijn.
- Bak de aubergines en courgette kort in de olijfolie, haal uit de pan en stoof in dezelfde pan kort de ui en de knoflook.
- Boter een ovenschotel in, verdeel de tomaten (of eventueel tomatensaus) over de bodem en schik er de courgette, aubergine, mozzarella, aardappel en het ui-, knoflookmengsel bovenop.
- Strooi er parmezaanse kaas en tijm over waarna het gerecht 20 à 30 minuten in de oven kan op 180°C.

Bron

http://www.aardappel.be

Serveertip

Ik vind dit heel lekker met een stukje lamsvlees

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

suzy2550 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten