Aardappel en groenten ovenschotel
- Mediterraan, Ovenschotel
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
* 1/2 kg vastkokende aardappelen* 1 aubergine
* 1 courgette
* 2 (/ 2 dl) tomaten (/ forse tomatensaus)
* 1 ui
* 1/2 citroen
* 2 bollen mozzarella
* 60 g parmezaanse kaas
* 1 kl tijmtakjes
* 2 teentjes knoflook
* zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 415,23 kcal |
Koolhydraten | 38,36 g |
Eiwitten | 23,24 g |
Vetten | 16,64 g |
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer één centimeter en besprenkel ze met wat citroensap.
- Kook de ongeschilde aardappelen gaar in licht gezouten water, en snijd eveneens in plakjes.
- Dompel de tomaten in kokend water, verwijder het vel en snijd ze in plakjes.
- Hak de ui en knoflook fijn.
- Bak de aubergines en courgette kort in de olijfolie, haal uit de pan en stoof in dezelfde pan kort de ui en de knoflook.
- Boter een ovenschotel in, verdeel de tomaten (of eventueel tomatensaus) over de bodem en schik er de courgette, aubergine, mozzarella, aardappel en het ui-, knoflookmengsel bovenop.
- Strooi er parmezaanse kaas en tijm over waarna het gerecht 20 à 30 minuten in de oven kan op 180°C.
Bron
http://www.aardappel.be
Serveertip
Ik vind dit heel lekker met een stukje lamsvlees