1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pilaf van ellen

Pilaf van ellen

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-02-2011

Ingrediënten 4 personen


1500 gr kipfilet in blokjes
1 kopje ketjap manis (zoet)
1 blik tomatenpuree
3 uien gesnipperd
2 tomaten in kleine blokjes
1 groot blik perziken in stukjes
zonnebloemolie
3 theelepels sambal badjak
1 teentje knoflook zeer fijngesneden.

peper zout


Verder heb je nodig


Wokpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees kruiden met zout, peper, sambal en knoflook.
Perziken in een zeef laten uitlekken. Sap bewaren.

Bereidingswijze

Olie verwarmen in een wok of braadpan.
Uien bakken tot ze glazig zijn.
Kipblokjes toevoegen en ± 10 minuten meebakken.
voeg de perzikenstukjes en tomatenblokjes toe.
Meng de tomatenpuree met de ketjap en een beetje sap van de perziken.
Voeg het tomaten/ketjapmengsel toe aan het vlees.
Laat het geheel goed heet worden.
Is Het te droog voeg dan wat extra perzikensap of water toe.
Laat het gerecht op een klein pitje nog 5 minuten pruttelen.
Serveer het gerecht goed heet.

Serveertip

Lekker met zoet/zure komkommer en rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elleniscooking


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elleniscooking
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top