Bosbessenmuffin

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2011
  • Bosbessenmuffin

    Bosbessenmuffin

    Bosbessenmuffin

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram blauwe bessen
375 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
125 gram poedersuiker
2 eieren
150 ml melk en 6 ml maïsolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de cakevormpjes.
Doe bloem, bakpoeder, zout, en suiker door een zeef in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje in de bloem en voeg de vloeibare ingrediënten toe. Klop niet te lang, het mengsel moet nog een beetje klonterig zijn.

Bereidingswijze

Schep meteen de blauwe bessen erdoor. Vul de vormpjes voor tweederde met het deeg.
Bak de muffins 20 - 25 minuten tot ze goed gerezen zijn en een in de muffin gestoken houtprikker er schoon uitkomt.
Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen.

Bron

internet

Serveertip

Keer de vormpjes om en tik de muffins eruit. Serveer ze warm

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten