1. Home
  2. Recepten
  3. Pastinaaksoep met blauwaderkaas

Pastinaaksoep met blauwaderkaas

Pastinaaksoep met blauwaderkaas
Pastinaaksoep met blauwaderkaas
  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2011

Een heerlijk diner soepje. De aparte smaak van pastinaak smaakt heerlijk met de blauwaderkaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


20 g boter
1 grote ui, gesnipperd
500 g pastinaken
2 aardappels
1 l groentebouillon (ik vind die van Vetara van de Natuurwinkel de lekkerste)
125 g blauwaderkaas (bleu de Wolvega of een andere niet te scherpe blauwe kaas)
zout en peper


Voorbereiding

Schil de pastinaak
schil de aardappels

Bereidingswijze

Smelt de boter in een braadpan. Bak de uiensnippers tot ze glazig zijn. Voeg de geschilde en in stukken gesneden pastinaak en aardappels toe en de bouillon. Breng aan de kook en laat in ongeveer 30 minuten gaar koken. Roer 100 gram blauwader kaas door de soep en laat even smelten. Pureer de soep met de staafmixer. Maak op smaak met zout en peper. Als de soep erg dik is wat water toevoegen. Serveer de pastinaak soep met de rest van de blauwaderkaas in kleine brokjes erop.

Bron

Landleven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jaani


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jaani
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top