Rode kool stampot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo aardappelen, 2 dl warme melk, 750 g rode kool,1 ui, boter, olie, mespunt kaneel, 1 kruidnagel,nootmuskaat, z/p, 4 saucijsjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stamper

Voorbereiding

aardappelen schillen in blokjes, rode kook in schijfjes, ui snipperen

Bereidingswijze

Smelt de helft van de boter, voeg de olie toe en roerbak de kool en de ui 10 minuten. Voeg wijnazijn, peper, zout, kruidnagel en kaneelpoeder toe en stoof de kool zachtjes 5 minuten. Schep af en toe om. Prik de saucijsjes hier en daar in met een vork en bak ze in de rest van de boter rondom bruin. Bestrooi ze met peper en zout, voeg een scheutje water bij het bakvet en laat ze 10 minuten op een lage stand garen. Kook de aardappelen gaar en stamp ze met warme melk tot aardappelpuree. Voeg nootmuskaat, z/p toe. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en serveer de saucijsjes bij de stamppot.

Bron

Boodschappen nr 10 2004

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten