Geglazuurde kaneelbroodjes

  • Amerikaans, Ontbijt
  • 60-120 min.
  • Geglazuurde kaneelbroodjes

    Geglazuurde kaneelbroodjes

    Geglazuurde kaneelbroodjes

  • Geglazuurde kaneelbroodjes

    Geglazuurde kaneelbroodjes

    Geglazuurde kaneelbroodjes

Leuk voor bijv. een late zondagbrunch. Het duurt even, met al dat rijzen. maar het is wel erg lekker. Je kunt de broodjes ook klaarmaken, maar in de koelkast zetten tot de volgende ochtend en dan even op temperatuur laten komen en dan afbakken.

Deel dit recept

Ingrediënten

* 235 ml melk, beetje verwarmd (ong. 45 graden)
* 2 eieren op kamertemperatuur
* 75 g boter of margarine, gesmolten
* 615 g broodmeel
* 1 kleine theelepel zout (6 gram)
* 100 g witte suiker
* 7 gram gedroogde instant gist

Voor de vulling:
* 220 gr bruine suiker
* 15 gr kaneel
* 75 g boter, kamertemperatuur

Voor de glazuur:
* 85 g neutrale roomkaas
* 55 g zachte boter
* 190 gr banketbakkerssuiker
* 3 ml vanille extract
* mespuntje zout

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 6251,57 kcal
Koolhydraten 984,82 g
Eiwitten 103,73 g
Vetten 206,51 g
Benodigdheden
Broodbakmachine, als je die hebt. Maar met de hand kan ook hoor.

Bereidingswijze

Plaats de ingrediënten voor het deeg in de broodbakmachine (of in een grote kom, maar los dan eerst de gist op in de warme melk voor de rest toevoegt). Laat de machine het deegprogramma draaien (of kneed het deeg met de hand en laat rusten onder een vochtige theedoek, op een warme plaats). Laat rijzen tot het volume van het deeg verdubbeld is. Bestuif een werkblad met wat meel en leg de deegbal erop. Laat even rusten.

Meng de boter, kaneel en suiker voor de vulling in een kommetje door elkaar.

Rol het deeg nu uit tot een flinke rechthoek van ong. 40 bij 50 cm. Smeer de vulling er voorzichtig over uit. Rol het deeg op en snijd het in 12 stukjes en leg ze plat in een ruime ovenschaal. Laat een half uurtje tot drie kwartier staan zodat het deeg opnieuw kan rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kaneelbroodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Draai ze om, als je ze uit de ovenschaal haalt, zodat de vulling terug in het broodje kan lopen.

Bestrijk ze voor het opdienen met de glazuur.

Bron

http://allrecipes.com/Recipe/Clone-of-a-Cinnabon/Detail.aspx?washelp=1&rid=254475

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

FJbaktpannenkoeken avatar

Doorsturen

Home Recepten