Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Geglazuurde kaneelbroodjes

Geglazuurde kaneelbroodjes

Door: FJbaktpannenkoeken

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2011

Ingrediënten



    * 235 ml melk, beetje verwarmd (ong. 45 graden)
    * 2 eieren op kamertemperatuur
    * 75 g boter of margarine, gesmolten
    * 615 g broodmeel
    * 1 kleine theelepel zout (6 gram)
    * 100 g witte suiker
    * 7 gram gedroogde instant gist

    Voor de vulling:
    * 220 gr bruine suiker
    * 15 gr kaneel
    * 75 g boter, kamertemperatuur

    Voor de glazuur:
    * 85 g neutrale roomkaas
    * 55 g zachte boter
    * 190 gr banketbakkerssuiker
    * 3 ml vanille extract
    * mespuntje zout


Verder heb je nodig


Broodbakmachine, als je die hebt. Maar met de hand kan ook hoor.

Geglazuurde kaneelbroodjes
Geglazuurde kaneelbroodjes
Geglazuurde kaneelbroodjes
Geglazuurde kaneelbroodjes

Leuk voor bijv. een late zondagbrunch. Het duurt even, met al dat rijzen. maar het is wel erg lekker. Je kunt de broodjes ook klaarmaken, maar in de koelkast zetten tot de volgende ochtend en dan even op temperatuur laten komen en dan afbakken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Plaats de ingrediënten voor het deeg in de broodbakmachine (of in een grote kom, maar los dan eerst de gist op in de warme melk voor de rest toevoegt). Laat de machine het deegprogramma draaien (of kneed het deeg met de hand en laat rusten onder een vochtige theedoek, op een warme plaats). Laat rijzen tot het volume van het deeg verdubbeld is. Bestuif een werkblad met wat meel en leg de deegbal erop. Laat even rusten.

Meng de boter, kaneel en suiker voor de vulling in een kommetje door elkaar.

Rol het deeg nu uit tot een flinke rechthoek van ong. 40 bij 50 cm. Smeer de vulling er voorzichtig over uit. Rol het deeg op en snijd het in 12 stukjes en leg ze plat in een ruime Ovenschaal. Laat een half uurtje tot drie kwartier staan zodat het deeg opnieuw kan rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kaneelbroodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Draai ze om, als je ze uit de ovenschaal haalt, zodat de vulling terug in het broodje kan lopen.

Bestrijk ze voor het opdienen met de glazuur.

Bron

http://allrecipes.com/Recipe/Clone-of-a-Cinnabon/Detail.aspx?washelp=1&rid=254475



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FJbaktpannenkoeken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top