Oerhollandsche zuurkoolstamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 31-01-2011
Ingrediënten 4 personen
500gr aardappelen - pakje zuurkool - 1 dl appelsap - scheut room - zuurkoolspek 1stuk - rookworst - 2 theelepels zoutVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 381,86 kcal |
Koolhydraten | 29,22 g |
Eiwitten | 14,17 g |
Vetten | 21,59 g |
Benodigdheden
Stamppotstamper, grote kookpan met deksel.Voorbereiding
Schil en halveer eventueel grote aardappelen.
Bereidingswijze
De aardappelen onderin een kookpan in klein laagje water - daarop het blok zuurkoolspek - daarop de uitgelekte zuurkool - daaroverheen de appelsap - daaroverheen de scheut room. Ook de rookworst in heet water voor 20 minuten verwarmen. Aardappels gaar koken, afgieten, spek in blokjes snijden, stamppot stampen en mixen, op smaak maken en eet smakelijk!
Serveertip
Experimenteer met de hoeveelheid appelsap, je proeft het niet terug. Dit is meer om het zure tegen te gaan net als de toevoeging van room dit doet.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties