Oerhollandsche zuurkoolstamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2011
  • Oerhollandsche zuurkoolstamppot

    Oerhollandsche zuurkoolstamppot

    Oerhollandsche zuurkoolstamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500gr aardappelen - pakje zuurkool - 1 dl appelsap - scheut room - zuurkoolspek 1stuk - rookworst - 2 theelepels zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 381,86 kcal
Koolhydraten 29,22 g
Eiwitten 14,17 g
Vetten 21,59 g
Benodigdheden
Stamppotstamper, grote kookpan met deksel.

Voorbereiding

Schil en halveer eventueel grote aardappelen.

Bereidingswijze

De aardappelen onderin een kookpan in klein laagje water - daarop het blok zuurkoolspek - daarop de uitgelekte zuurkool - daaroverheen de appelsap - daaroverheen de scheut room. Ook de rookworst in heet water voor 20 minuten verwarmen. Aardappels gaar koken, afgieten, spek in blokjes snijden, stamppot stampen en mixen, op smaak maken en eet smakelijk!

Serveertip

Experimenteer met de hoeveelheid appelsap, je proeft het niet terug. Dit is meer om het zure tegen te gaan net als de toevoeging van room dit doet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten