Frisse, gezonde chinese koolsalade

  • Nederlands, Salade
  • 10-20 min.
  • Frisse, gezonde chinese koolsalade

    Frisse, gezonde chinese koolsalade

    Frisse, gezonde chinese koolsalade

Een frisse salade met heel veel gezonde en lekker ingrediënten. Je kunt dit gerecht een paar uur van tevoren klaarmaken, dan is het nog lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 middelgrote Chinese Kool
1/2 zoetzure appel
of
1/2 - 1 peer (Doyenné de Comice of Conférence)
een paar gedroogde abrikozen (in stukjes geknipt)
gepelde walnoten
1 tomaat in blokjes
1 zoete puntpaprika, in dunne reepjes
1/2 avocado
1 lenteuitje
hard gekookt ei
1/2 kopje voorgeweekte blauwe rozijnen
enkele zwarte olijven zonder pit
2 theel. kappertjes
slasaus
1 klein bekertje zure room
zout, peper
1 desertlepel pittige mosterd
kruidenazijn, olijfolie, citroensap
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 285,47 kcal
Koolhydraten 23,00 g
Eiwitten 5,91 g
Vetten 17,34 g
Benodigdheden
Grote kom
Scherp groot mes en aardappelschilmesje
Slacouvert

Voorbereiding

Chinese kool is altijd erg schoon. Toch even doormidden snijden en onder de koude straal houden. Laten uitlekken.
De rozijnen in lauwwarm water doen en laten weken, na ca. 10 min. uitlekken.
Het lente uitje in dunne schijfjes snijden. De appel en/of peer in dunne schijfjes snijden. De avocado pellen en in stukjes snijden, met citroensap besprenkelen.

Bereidingswijze

Saus:
De slasaus, olie, azijn, zure room, mosterd, zout en gemalen peper bij elkaar doen.
Een smeuïge saus van maken.
De Chinese kool na het uitlekken héél dun snijden.
Bij de saus doen tesamen met alle andere ingrediënten behalve de olijven en het ei.
Het ei in plakjes snijden (of kwarten)
De salade goed door elkaar husselen zodat de saus goed erdoorheen wordt gemengd.
Dan de eipartjes erop leggen en de zwarte olijven. Eventueel ook wat mooie walnotothelften erop doen. In de koelkast. Mag best een paar uur staan.

Serveertip

Een half uurtje voor het opdienen uit de koelkast halen. Lekker als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.
Maar ook lekker als vegetarische maaltijdsalade met wat pittige kaas erbij en stokbrood. Smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

roseval avatar

Doorsturen

Home Recepten