Gegratineerde Groene Kool

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-01-2011
  • Gegratineerde Groene Kool

    Gegratineerde Groene Kool

    Gegratineerde Groene Kool

Lekkere, gezonde winterse groente op een nieuwe manier bereid.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 middelgroot groen kooltje
ca. 4-5 eetl.olijf- of zonnebloemolie
zout
enkele plakken jongbelegen kaas
klein blikje tomatenpuree
theelepeltje karwijzaad (Kummel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank, scherp keukenmes, ovenschaal

Voorbereiding

Zet een pan met ruim water op het vuur of plaat.
Verwarm de oven op 175 gr. voor.

Bereidingswijze

De lelijke, buitenste bladeren van het kooltje verwijderen.
Snijd het kooltje in vieren.
Doe deze even in koud water met wat zout (voor eventuele beestjes)
Laat na 10 min. uitlekken.
Doe ze in een pan met ruim kokend water en voeg een theelepeltje zout toe.
Laat ca. 10 min. koken. Als de stukken wat groter uitvallen dan een kwartiertje.
Laten uitlekken in een vergiet.
Leg de stukken kool in een ovenschaal. Strooi de karwijzaadjes erover. Doe op ieder koolkwart een flinke lik tomatenpuree.
Leg de kaasplakken erop zodat alle kool bedekt is.
Giet de olie erover.
Plaats de schotel ca. 20 min. in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Deze koolvariatie smaakt heel lekker bij een gehaktballetje of speklapjes. Geef er luchtige aardappelpuree bij, ook uit de oven of kruimige aardappeltjes.
De karwij bevordert de spijsvertering en geeft er dat nét even iets andere, aparte smaakje aan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten