Gevulde daglelies
- Nederlands, Borrelhapje
- 0-10 min.
Topkok Mannus Smit houdt ervan om te koken met niet-alledaagse ingrediënten, die hij in zijn tuin vindt. Zoals de daglelie. De daglelie is een mooie stevige bloem in vele kleuren. Ze is eetbaar, mits je de stamper verwijdert. De stevige, knapperige bladeren van deze bloem hebben een zachte, frisse smaak. Dat maakt ze heel geschikt om te vullen. En de vulling mag dan best stevig zijn, bijvoorbeeld roomkaas. Maar ook in de salade is deze bloem erg smaakvol, zeker in combinatie met Oost-Indische kers.
Bereidingswijze
Hak de lavendel fijn en maak hiermee de roomkaas aan. Snijd de bloemen van de Oost-Indische kers fijn en meng ze door de roomkaas. Eventueel op smaak maken met een beetje peper.
Ontdoe de daglelies van hun stamper en was de bloemen. Vul de bloemen met het roomkaasmengsel en duw ze vervolgens zachtjes dicht. Heerlijk als borrelhapje.
Bron
landleven